Облицовка на стрехи и навеси

Повечето покриви завършват със стреха традиционно стрехите варират между 40 и 60 сантиметра, но има покривни конструкции с много по големи стрехи достигащи до няколко метра. Като цяло ламперията на стрехата се прави за декорация и придава завършен вид на покрива.Материалите за облицовка на стрехата могат да бъдат различни дърво, винил, метал, PVC и др. Облицовката, която предлага фирма „Ремонти Борисови Строй“ ЕООД – София е от дървена ламперия, по желание на клиента можем да използваме като PVC,така и водоустойчив шперплат или всичко , което се предлага на пазара. Ние смятаме , че няма по красив навес от добре монтираната ламперия защитена със специален лак. При използването на качествен дървен материал навесът „стрехата“ ще изглежда отлично дълги години , а покривът ще изглежда естествено и напълно завършен.

Облицовка на стрехи и навеси с дървена ламперия

При използването на дървен материал за облицовката е важно да се знае че той трябва да бъде сух и предварително обработен с лак или боя. Обработката е важна не само от естетическа гледна точка, тя е важна за защита на накованата ламперия от влага мухъл и насекоми. Иглолистният материал е чудесен за тази цел.

Крепежните елементи използвани при монтажа на стрехата (навеса) трябва да бъдат защитени от корозия, добър избор са подцинкованите метали.

В заключение ще добавим, че изборът на коректна фирма ще ви спести много нерви и пари фирма „Ремонти Борисови Строй“ ЕООД – София е с дългогодишен опит и цени своите клиенти.

Защо е важна облицовката на стрехите ?

Облицовката на стрехи е процесът на поставяне на специални материали върху повърхността на покрива с цел подобряване на визуалния вид и функционалността му. Облицовката може да бъде извършена с различни материали като керемиди, метални листове, поликарбонатни плоскости и други.

Поставянето на облицовката на стрехи може да има множество предимства, включително:

 • Подобряване на визуалния вид на покрива;
 • Увеличаване на устойчивостта на покрива към външни влияния като дъжд, вятър и сняг;
 • Предпазване на покрива от увреждания и протичане на вода;
 • Повишаване на енергийната ефективност на сградата чрез намаляване на загубата на топлина;
 • Увеличаване на живота на покрива.

За да се постави облицовката на стрехи, е необходимо да се извърши подготовка на повърхността на покрива и да се избере подходящ материал за облицовката в зависимост от нуждите на клиента и характеристиките на покрива. Работата трябва да се извършва от професионалисти с опит в областта на облицовката на стрехи, за да се гарантира качеството и дълготрайността на работата.

Облицовка на навес с ламперия.

Можете ли да се справите сами ?

 •  В краткото ръководство по долу ще обясним цялата процедура.
 • Измерете размерите на навеса и закупете нужното количество ламперия. При закупуването е важно да вземете предвид материала, от който е направена ламперията, размера й и цвета.
 • Подгответе повърхността на навеса за монтаж на ламперията. Тя трябва да бъде чиста и суха, без да има издадени гвоздеи или други препятствия.
 • Закрепете първата дъска от ламперията в горната част на навеса, като използвате гвоздеи или закрепващи клеми. Поставете следващата дъска до първата и продължете по същия начин до долната част на навеса.
 • Закрепете последната дъска на долната част на навеса и осигурете, че всички дъски са закрепени здраво и равномерно.
  Ако желаете, можете да добавите допълнителни елементи към ламперията, като например капаци за защита на краищата или декоративни фасунги.
 • Монтирайте осветление на навеса, като добавите лампи или фенери на подходящи места върху ламперията. Това ще осигури не само осветление, но и усещане за уют и комфорт.

Това е основната процедура за облицоване на навеса с ламперия. Въпреки това, е важно да се обърнете към специалист, ако не сте напълно сигурни във вашите умения или има специфични изисквания за вашата конкретна сграда.

Без авансово заплащане

Оферта за реконструкция на покрив

За всякакви запитвания можете да ни се обадите на посочените телефони или да използвате формата за контакт ние ще се отзовем в най-кратки срокове. Работим с договор и предоставяме качество и гаранция от 7 до 10 години! Ремонт на покриви София от „Борисови Строй“ ЕООД

Без авансово заплащане

Не използваме лоши търговски практики и не спекулираме с доверието на

Безопастност

Ценим здравето на хората и спазваме всички мерки за безопасност при работа

Качество и цена

Отлично качество на услугите на разумни цени

+359893950691